2011. augusztus 29., hétfő

Prológus


 - Nati! Nati, ne szaladj úgy! - kiabálta egy szőke nő egy még szőkébb kislány után.
- Kapj el, anyuci! Ne légy lassú! - kacagott fel a kislány. Édesanyja mosolyogva figyelte, ahogy Natalia egyre beljebb szalad az erdőbe. Tudta, lánya nemsokára ráeszmél, hogy egyedül maradt, s visszajön hozzá. Pár perc múlva meg is jelent, égkék szemeiből könnyek csorogtak.
- Miért nem jöttél utánam?
Natalia felegyenesedett az ágyban. Unta már az anyjáról szóló álmait. Édesanyja meseszép arcát sosem felejthette el. Az órájára nézett. Pontosan 6 óra 6 percet mutatott. Hátborzongató. Felkelt, s az ablakához sétált, elhúzta a függönyt, kinyitotta és kihajolt a friss, tavasz eleji levegőbe. Látta apja fekete Maserati-ját az ő ablaka alatti pázsiton parkolni. Szóval még itthon van, gondolta, mialatt ajkai keserű mosolyra húzódtak. Magára öltötte fekete szatén köntösét, belebújt csinos, hófehér, tűsarkú papucsába, s lesétált a lépcsőn. A konyhapult mellett megpillantotta az apját. Az épp újságot olvasott, s hatalmas bögre kávéját szürcsölgette. Felnézett, jóképű arcán boldog mosoly terült szét.
- Natalia, jó reggelt! - köszönt az egyszem lányának. Az csak némán odabólintott, mialatt felült az egyik bárszékre. A cseléd, Dorothy egyből elé rakott egy újságot és egy doboz energiaitalt.
- Köszönöm - mosolygott a pici, csontos nőre, aki visszamosolygott rá, mielőtt tovább szorgoskodott volna a reggeli készítéssel. Az újság címlapján azonban ez a hír fogadta:
Tizenkét éves a Radens-gyilkosság ügye. Vajon lesz valaha megoldás?
Dühödten áthajította az újságot a helyiségen, mire Dorothy és az apja is összerezzentek. Hát ennek már soha nem lesz vége? Örökké az anyja tragikus halálával lesznek tele a lapok, ezen csámcsognak majd az emberek? Pedig már épp kezdtek rá normálisan nézni a szomszédok, nem pedig sajnálkozva, hogy szegény, pici lány, elvesztette az anyukáját...
Pedig a szomszédok nem is tudják, ó, senki nem tudja, hogy Natalia végignézte anyjának haláltusáját... Idegesen ugrott fel a pulttól, és felszaladt a szobájába. Ideje készülődni a suliba.

2 megjegyzés:

  1. Szia Kat.!

    Jól hangzik a történet, biztos izgalmas lesz! :)

    Puszi,
    Lilly

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nagyon szépen köszönöm! Remélem, tetszeni fog :)

    xOxO:
    Kat.

    VálaszTörlés